Voihan puuh. Jätin sitten jakson kesken, ei vaan jaksanut mennä kouluun eikä jaksa vieläkään. Reilu viikon päästä alkaa uusi jakso, ei voi kun toivoa ettei minun tarvitse istua koko äikän kurssia koulussa. Ko kurssi jäi viime keväänä kesken kun viimeisellä (tai toiseksi viimeisellä) viikolla tajusin etten millään kerkeä tai ylipäätään jaksa tehdä kaikkia tehtäviä valmiiksi. Nyt siis toivon ettei minun tarvisi istua kurssin alkupäätä uudelleen vaan saisin tehdä itsenäisesti koko kurssin tai edes osan. Mutta tiedä taas noista... Alkaa vaan pian tulla ongelmia jos jätän liikaa kursseja pois. Nyt jos en mene sinne äikän kurssille en voi käydä mitään äikän kursseja loppu lukuvuonna, koska kurssit on käytävä järjestyksessä ja tuota kurssia ei ole enää tämän jälkeen. Sama vika on monessa muussa aineessa. Joko menen nyt tai pian tai en voi käydä muita aineen kursseja tänä lukuvuonna. Enkä pahemmin voi käydä enää mitään hajakursseja joissa ei ole väliä missä järjestyksessä edetä kun olen käynyt ne jo kaikki. Itseasiassa jäljellä on lähinnä äikkää ja ruotsia sekä matikasta ja enkusta muutama.

Raha stressaa myös vaihteeksi. Niin ihanaa kun onkin, että veronpalautukset tulee (joku reilu 300e) niin se sotkee taas kaiken. Sossu laskee nuo tuloiksi joten joulu- ja tammikuussa ei sieltä mitään tipu. Samaan aikaan kuitenkin tulee opintolainan korot maksuun johon menee myös useampi satanen. Näin siis pitää taas lähteä tappelemaan sossun kanssa siitä kuka maksaa nuo korot ja millä rahoilla ne maksetaan. Mietin olisiko pitänyt pyytää oikaisua joulukuun päätökseen (sain sen samalla kun marraskuun) vai pitäisikö minun hakea erikseen rahaa korkoihin? Päädyin etten hae oikaisua vaan laitan erillisen hakemuksen korkoja varten. Varmasti sossu sotkee veronpalautukset jotenkin tähän koska niillä periaatteessa saa maksettua korot, mutta sitten pitäisi saada normaalisti sossusta lisärahaa joulu- ja tammikuulle. Saas nähdä taas.

Laskin tuossa ettei opintolainaa olisi kun 12 tuhatta. Jos vain olisi säännöllinen ja kohtalainen palkka niin tuota ei olisi mikään mahdottomuus maksaa pois muutamassa vuodessa. Näillä tuloilla sitä ei vain makseta pois. Ja kun ajattelin pyytää joulupukilta uuden kameran joululahjaksi (edellinen rikki) niin ei kehtaa pyytää joulupukkia maksamaan minun lainoja. Sitäkin olen harkinnut. Josko pyytäisi iskää maksamaan lainat ja tekisi hänen kanssaan sitten jonkun velkakirjan jonka turvin maksaisin lainan takaisin iskälle joskus sitten kun on rahaa, koroton laina tietysti. Mutta en ole kehdannut ehdottaa... Sen sijaan revin hiuksia, mätän ruokaa ja stressaan itseni hengiltä.

Nenäkin on jostain syystä tukossa 24h, verta tulee kun yrittää niistää. Allergiaahan se varmaan, mutta kun mätän lääkkeitäkin siihen.